Beágyazott videót tartalmazó blogcikkek esetében hosszabb az oldalon eltöltött idő?

Kategória: Ötletből - Siker | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Tudtad? Sokkal jobban emlékszel vissza egy videóra, mint egy cikkre. Mert a hallott információ akár ötször annyi ideig ragadhat le a hosszútávú memóriában, mint csak (!) a vizuális inger. Ha pedig évek múltán jobban emlékszel ennek a zenéjére, mint magára a reklámra, ami alatt futtatták (megsúgom, egy autóreklám volt); akkor te sem mehetsz el ennek a marketingkommunikációs haszna mellett. Ugyanis a legjobb esély az üzeneted visszaidézhetőségére. De milyen lépések alapján készíts videókat, méghozzá csupán egy mobillal?

Beágyazott videót tartalmazó blogcikkek esetében hosszabb az oldalon eltöltött idő?

Rosszban vagy a rólad készült videókkal? A cikk végére érteni fogod, miért is kellene megbarátkoznod vele.


Egyszerűen nem vagytok kompatibilisek, értem én.

Megnézel te akárhány háborús filmet, vagy krimit, de ahogy tényszerűvé válik a videó/rólad készül/kamera előtt állsz/beszélned kell forgatókönyv, te biza a legszívesebben földet fognál.

Én is így voltam ezzel.
A „minden rendben lesz” mantrázás sem segített. Egyetlen dolog csupán: szemléletet váltottam.

 

De talán az alábbi információk neked is segítenek, hogy hasonlóan döntsél.

Ha videót használsz a blogodban, akkor azt a Facebookra vagy a a Youtube-ra töltöd fel.  Egy videó hatalmasat tud dobni a cikkeden és önmagában is népszerű tartalom. Könnyebb fogyasztani. Vannak olyanok is, akik jobban szeretnek videón lévő szöveget olvasni, mint egy cikket.

 

A zsebedben pedig ott lapul mindaz, amire szükséged van ahhoz, hogy élvezhető és hasznos videókat készíts.

 

 

Sőt, a videó marketingkommunikációs haszna olyan tartalmakban is tarol, mint egy hírlevél, ahol a felmérések szerint a hírlevél tárgyába beírt „videó” szócska akár 65 százalékkal nagyobb átkattintási arányt eredményez, és  26 százalékkal csökkenti a leiratkozások számát.

 

A marketingszakemberek 52% -a a videót nevezi a legjobb ROI-val rendelkező tartalom típusának. Külön hangsúlyt helyeznek a videó fontosságára a tartalommarketing erőfeszítéseik megtérülésének meghatározásakor, és jogosan.

 

A Youtube ma annyira szeretné, hogy használd a videókat a vállalkozásodban, hogy adnak neked egy mobil applikációt a „YouTube Director for Business”–t, amivel gyerekjáték üzleti videókat készítened. Csak kiválasztod a témát, ami lehet cégbemutatóvideó, termékbemutatóvideó, promóciósvideó vagy oktatóvideó. Majd végigvisz a videó elkészítésének teljes folyamatán.

Használata gyerekjáték.


 

Akár a mobiloddal néhány ezer Ft-ból elkészíthetsz egy saját videót, méghozzá a saját csatornádra:

·       Ne a legjobb eszközökre kuporgasd a pénzed, hogy majd egyszer megcsinálod a szerencsédet. Kezd el azzal, amid van.

·       Keress jó példákat, ki hogyan és mivel indult. Emlékszel, hogy Marcus Sheridan a tartalommarketingbe fektette a süllyedő hajóján az utolsó erejét, és azzal mentette meg a River Pools and Spas nevű medenceépítő cégét? De Keith Krance, a Domininate Web Media ügyvezetője egy több mint fél órás tréningvideóval (Hogyan készíts hatékony Facebook-hirdetéseket?) hozta fel a havi többezer dollár mínuszt termelő cégét.

·       Edukáld saját magad akár YouTube-tutorialok segítségével. és fejlődni fogsz.

 

 

De miért olyan sikeresek a mozgóképes anyagok, a videók?

 

Csak emlékezz vissza a biosz- vagy kémiaórára.
Hányszor esett meg veled, hogy cerkát ragadva a bonyolult írott szöveggel birkózva, bekarikázásokat, aláhúzásokat, nyilakat és vizuális kapaszkodókat építettél magadnak?

Tudod, az agyad írott szavak értelmezéséért felelős része csak akkor nyomja be a Start-ébresztő gombot, amikor a vizuális észlelési központ felrázza.

A képi információt 60 ezerszer gyorsabban dolgozza fel az agyad, mint az írásos infót. A befogadott információ 90%-a a szemünkön keresztül érkezik. Az emberek jelentős része vizuális, ezért is imádjuk a képeket, a vizuális ábrákat.

 

Az eMarketer becslései szerint a digitális videohirdetésekre fordított kiadások az Egyesült Államokban már a 2013-as évben 4,1 milliárd dollárról 9,1 milliárd dollár körüli értékre növekedtek.

 

Az ember sokkal szívesebben néz videót, mint olvas szöveges tartalmat. Egy tudatosan felépített és megírt, és ügyesen elkészített 2-3 perces videód (látvánnyal és hanghatással) akár 80 százalékkal hatékonyabb lehet, mint ugyanezt az információmennyiséget tartalmazó natúr cikked.

 

Termékeiddel kapcsolatos videók esetében a potenciális vásárlóid akár 82 százaléka nagyobb eséllyel vásárol tőled, ha videót is lát a termékről, mely rangsorolása még a cikkeknél is jobb lehet.

Blogcikkek esetében azoknál az anyagoknál, amikbe videót is ágyazol, akár hosszabb lehet az oldalon eltöltött idő is.

 


 

De miről készíts videót?

 

Egyszerűen felveheted azt, ahogyan egy adott témáról beszélsz, körbejárhatod az üzleted, bemutathatod a munkatársaid, kicsomagolhatod a terméked, bemutathatod használat közben és végtelen számú lehetőséged van arra, hogy pár perc alatt készíts egy hasznos videótartalmat.

Akár hosszabb témákról is beszélhetsz, egy fehér tábla előtt állva, sétálva egy parkban, egy előadás szünetében, „bejelentkezve” vagy rögzítheted a képernyőd tartalmát is.

Nem kell hozzá semmi extra, megkérheted egy kollégád vagy a barátod, használhatsz szelfibotot vagy egy állványt.

 

Mindegyik olyan videó lesz, ami életszagú, szerethető és hiteles.

 


Nemcsak feldobja a cikked tartalmát, hanem a Youtube-ra feltöltve, új olvasókat is szerez a blogodnak. Mivel a Youtube a legnépszerűbb videókereső a világon, ezért a videók önmagukban is képesek forgalmat generálni az üzleti blogodnak.

 

Extra linkek, amik segíthetnek:

 

Ma a Facebookon a natív videós posztoknak jobb az organikus elérésük, mint a fotóknak, habár nem kereshetők olyan egyszerűen és hatékonyan az ide feltöltött videók, mint a YouTube-on. De rövid, mobilról a legnagyobb impulzus közepette is könnyen fogyasztható tartalmaknak ideális kivitelzés lehet. (max. 1 perces videó)

 

Viszont a YouTube-on az összetettebb, több perces videók kiválóan optimalizálhatóak: kulcsszavak, cím és leírás, címkék tekintetében.

A videók itt feliratozhatóak is.
Hosszabb videók esetében ezt javaslom.

Ebben a videóban nemcsak azt mondom el, hogyan tudsz könyvet írni, hanem a teljes folyamatot: hogyan kezdj neki, mire lesz szükséged, hogyan lesz a kéziratból fizikai könyv?


 

Hogyan építsd fel a hatékony videódat?

 

Szólítsd meg a nézőt.
Az első mp hatalma, hogy itt van esélyesed megállítani a görgetés mágnesként húzó erejét az egyénnél, és a figyelmet itt tudod bezsákolni. Edukálj, hozz konkrét eseteket, példákat, útmutatókat, mondj fontos információkat, mesélj sztorikat vagy rombolj le egy szakmádat érintő mítoszt, kezeld a kifogásokat és válaszold meg a kérdéseket.

Ne feledd el: a 21. században szórakoztass is. Légy kedvelhető, akár laza vagy humoros.

És legyen CTA a videód végén.

Mindig konkretizáld, hogy mit szeretnél megmutatni magadból. A termékeidet vagy szolgáltatásaidat? Eladást szeretnél segíteni vagy inkább márkát építenél?

 

1. Mobiltelefonos rövid videók milyen témát érdemes feldolgozni?

 

Nem kell túlbonyolítani, legyen rövid és egyszerű.
Van pár szabály, amit érdemes betartanod, de ezek sem szentírások. Elsőként tedd repülőgép üzemmódba a telefonod, nehogy egy bejövő hívás megzavarjon.

A videód első 10 másodperce a legfontosabb.

Ennyi idő alatt juss el oda, hogy a nézőben kialakuljon a problématudat vagy legyen egy nagy felismerés, az „AHA!” pillanat. A videó többi része a „hogyan”-ról szóljon és a végére mindenképpen tegyél CTA-t (cselekvésre felszólítás).


 

Legyen a videónak egy hangulata, ami jó érzéseket közvetít. Legyen pörgős és maximum 2-3 perces.

  • Remekül bemutathatod a boltodat és az integető alkalmazottakat.
  • Bemutathatod a terméked használat közben, vagy épp kicsomagolhatod, mintha most érkezett volna.
  • Beszélgethetsz egy elégedett vevővel.
  • Csinálhatsz részletet egy előadásod vagy edzésed menetéről.
  • Megmutathatod a munkádat egy előtte-utána videón.
  • Elmondhatsz pár hasznos gondolatot a témádról.
  • Csinálhatsz felsorolás jellegű videókat.
  • Készíthetsz hogyan csináld utánam videókat.

 

Valójában mindazt, amit cikktípusként ismersz, videóként is elkészítheted. Ne akarj tökéleteset készíteni, inkább csak csináld. Minél amatőrebb, annál emberibb és szerethetőbb lesz. A videód mindig oktasson, demonstráljon, informáljon vagy szórakoztasson.

Soha ne az eladás legyen a célod.

 

3. Mobiltelefonos hosszú videók mit érdemes feldolgozni bennük?

 

Ezt már érdemes állványról készítened, hogy ne legyen benne zavaró mozgás és remegés. A videó helyszíne egyáltalán nem fontos, lehet az irodád, egy park, az autód vagy egy kávézó. A csend és a jó fények fontosabbak.

Főleg a ”hogyan” és a „felsorolás” jellegű cikkeket lehet ilyen videón is látványosan bemutatni. Ha egy folyamatot szemléltetsz, akkor egyszerű dolgod van, csak csinálod és közben mondod, hogy mi, miért történik.

Ha nem ilyen egyszerű a dolgod, akkor használj ábrákat. Ezeket sem kell túlbonyolítanod, elég egy fehér tábla, ahova rajzolsz, esetleg használhatsz előre megrajzolt papírlapokat is, amiket felmutatsz a kamerának.

 

YouTube-csatorna létrehozása az Üzleti Blogodhoz


 

Az Üzleti Blog szoftver és tudásanyag lényege, hogy ne csak egyre több olvasód, hanem egyre több vevőid is legyen. Röviden: a népszerű tartalom marketing gyakorlati alkalmazása.


 

Tudod, hogy mi volt az egyik legnagyobb félelmem, amikor nekiálltam a videózásnak?

 

Nem voltam elégedett a megjelenésemmel, a testbeszédemmel, a hangommal és egyáltalán azzal, hogy kiálljak a világ elé és szerepeljek. Még fényképeken sem szeretem viszontlátni magam.

Néha olyan idegennek tűnt az, amit látok, mintha nem is én lennék a képeken. Legalábbis nem ilyennek gondoltam magam, nem ilyen testkép élt bennem. Féltem kitenni a netre bármit is, de tudtam, hogy ez is csak egy irracionális félelem, ami a megfelelni akarásból fakad.

 

Még úgy gondoltam, hogy nem állok neki videókat készíteni.


Egy egészen más eszközhöz nyúltam. Igazi kifogásuralom támadt le engem, de a végére elértem, hogy sokkal jobban élvezzem átadni a tudásomat, mint amennyire zavarjon a saját hangom.

Egyszerűen csak kiugrottam az ismeretlenbe egy ejtőernyővel a hátamon. Bátran állj ki a kamera elé és tartsd észben, hogy a tökéletes unalmas!

 

Ismerd meg a sztorimat és a részletesebb technikai tanácsaimat is. A könyvemből.


Élvezet lesz kézbe venned, mert igényes, kemény borítós, fűzött és végre olyan könyvet tartasz a kezedben, ami végig fogja majd a kezed a tartalomírástól, az olvasókhoz való eljutáson keresztül a technikai mizériákig.

Nem egy elméleti, hanem gyakorlati könyv.

 

Rakás elmélet helyett valódi példákkal dúsított gyakorlati útmutató. A rendelést egyszerűen, kb. 2 perc alatt kivitelezheted itt:

https://tartalommarketingagyakorlatban.hu/

 

Csatlakozz a zárt Facebook-csoportunkba is, hogy segítséget kaphass az olvasottak gyakorlatba ültetésével kapcsolatban:

https://www.facebook.com/groups/tartalommarketingagyakorlatban

 

Vissza

Címkék : YouTube, hatékonyság, látogatószerzés, tmgy

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Program vezető

Bártfai Balázs

Bártfai Balázs vagyok. 2003 óta valósítom meg a saját és mások ötleteit az Interneten. Több sikeres ötlet és pár kudarc áll a hátam mögött. Az automatizált megoldásokban hiszek. Ezért olyan stratégiákat dolgozok ki, amik folyamatosan szállítják a vevőket. Arról írok, hogyan lehetnek kézzel fogható eredmények az üzleti célú blogolásból.

Kapcsolódó cikkeink:

 
 Hírlevél

 

Adatkezelési szabályzat | ASZF

Címkék

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.